Miracle of new life!
A baby or money back!
previousprevious
nextnext

Äggdonation utomlands — i St. Petersburg

O.L.G.A. Fertility Clinic ligger i hjärtat av Sankt Petersburg, Rysslands näst största stad. Den är lätt att komma till, tack vare regelbundna flyg från städer i hela Europa. Kliniken är omgiven av hotell, affärer, kanaler och kulturella sevärdheter som museer, konstgallerier, teatrar och operahus.

Plats

Sankt Petersburg ligger på Rysslands västkust, vid Finska viken. Tack vare sitt kustläge är staden inte utsatt för de extrema temperaturer som påverkar inlandsstäder som Moskva.
Den vackra arkitekturen och de många pittoreska kanalerna har gjort att Sankt Petersburg ofta kallas "Nordens Venedig".
Staden är lätt att utforska både till fots och med kollektivtrafik och har dussintals historiska och kulturella sevärdheter som ligger på kort avstånd från varandra.
Sankt Petersburg är ett favoritmål för resenärer som vill ha en intressant, varierad och lättillgänglig stadsresa.
Våra patienter är ofta glada över att kunna upptäcka Sankt Petersburg under sina besök för behandlingen. Detta är definitivt staden som passar varje smak.

Här kommer intryck från en av våra patienter

Både min man och jag blev kära i staden och har åkt tillbaka flera gånger sedan vårt första besök. Varje gång går vi och ser något nytt och älskar att lära känna staden bättre för varje resa vi gör...

Och vilken spännande stad full av kultur! Jag hade jätteroligt i Sankt Petersburg. Jag gick för att se en stor rysk balett (och åt lite kaviar under pausen, tyvärr ingen champagne för mig ;)). Jag fick en privat stadsrundtur på morgonen före embryoöverföringen. Jag var i staden ensam under tre dagar, men det kändes aldrig ensamt. Att läsa kartan och gatunamnen kunde vara knepigt men det var spännande, människorna var hjälpsamma, staden kändes trygg och det fanns taxi om du inte gillade att gå ;). Jag måste återvända till Sankt Petersburg.

Maria, Nederländerna

Resan

Trodde du att resan till Sankt Petersburg skulle ta längre tid? De flesta patienter är förvånade över hur snabbt och enkelt det är att resa till vår klinik. Med hjälp av våra personliga samordnare blir resan både lätt och rolig, eftersom Sankt Petersburg inte bara erbjuder vår underbara och framgångsrika klinik utan också en mängd historia, underhållning och kultur.

De flesta av våra icke-ryska patienter kommer med flyg till Pulkovo-flygplatsen (www.pulkovoairport.ru) som ligger ca 15 km söder om stadens centrum. Många flyg kommer dit varje dag från andra europeiska städer. Vi ordnar gärna en taxi som tar dig till ditt hotell eller till O.L.G.A. Fertility Clinic. Det finns också bussar som kör mellan flygplatsen och ett antal tunnelbanestationer i staden.

Vid resa till Ryssland från de flesta andra länder krävs visum. Även om det kan låta tidskrävande är det faktiskt väldigt snabbt och enkelt att ordna, precis som flygningarna!

Alla länder har egna visumansökningsprocedurer och supportkontor.

Det är bäst att ordna visumet så långt i förväg som möjligt, så snart du är säker på datumen för din inledande konsultation och/eller embryoöverföringen. Ibland kan visum ordnas av din resebyrå, om du ger dem tillräckligt med tid. Om du reser på egen hand måste du ordna det själv. Vi kan hjälpa dig genom att tillhandahålla de papper du behöver för att få visum.

Om du reser för en första konsultation, för spermafrysning eller embryoöverföring kan du komma till Sankt Petersburg med färja och stanna upp till 72 timmar utan visum. Färjorna går från Helsingfors (Finland) och Tallin (Estland).

Hotell

Det finns ett brett utbud av hotell i alla prisklasser inom några minuters promenad från O.L.G.A. Fertility Clinic. Det betyder att du snabbt och enkelt når oss och kan vara säker på att inte komma försent till ett viktigt möte. Vi kan hjälpa dig att välja hotell och även ordna dina visumdokument.

Njut av din vistelse

Beroende på om du kommer till O.L.G.A. Fertility Clinic för en inledande konsultation eller inte besöker du Sankt Petersburg antingen en eller två gånger. Även om den främsta anledningen till att du kommer till vår fina stad är att bli förälder så kan du också njuta av din vistelse! Några av våra patienter tycker om att promenera längs de vackra kanalerna och prova menyerna på restaurangerna som specialiserar sig på ryskt eller andra kök. Vissa patienter bestämmer sig för att hinna med så många sevärdheter som möjligt, medan andra inte kan motstå att boka en kväll på operan eller Mariinsky(tidigare kallad Kirov)-baletten. Det finns också många möjligheter till shoppingglädje — allt från billiga Matrushka-dockor att ge till vänner och familj till att investera i en äkta rysk vinterrock. Oavsett vilka dina intressen är kommer lite planering att se till att du får ett trevligt besök.

  • Vi ber dig att uppge ditt födelsedatum för mer exakt medicinsk rådgivning
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.