Miracle of new life!
A baby or money back!
previousprevious
nextnext

Äggdonatorer ”i kulisserna”

Vad gör vår dialog med våra äggdonatorer så speciell? Vi uppskattar och respekterar den ovärderliga gåva de ger till våra patienter, en gåva som ingen summa pengar kan återspegla. Alla våra äggdonatorer har egna barn och känner igen hur mycket deras egna liv har förändrats när de fått barn: färgerna blir ljusare och ljuden mer harmoniska. Många av våra äggdonatorer kan inte ens föreställa sig sitt liv utan barn!

Våra äggdonatorer är givare - de ger bort inte bara en liten cell från kroppen, de ger också bort delar av sina stora hjärtan. De värdesätter möjligheten att vara en del av ett fantastiskt mirakel och vi stöttar deras känsla att vara av stort värde för världen. Vi tar också alltid väl hand om våra äggdonatorers medicinska och psykiska hälsa.

Många av våra äggdonatorer har sagt till oss att deras egna liv har förändrats till det bättre efter att de blev donatorer. Det är så här det borde vara, eller hur? Det goda som du ger bort återkommer, men i någon annan form: som bättre jobb, bättre relationer, lyckligare barn, mer framgång och erkännande. Våra äggdonatorer uttrycker positiva tankar och hopp, och det lockar fram en positiv framtid.

Vi uppskattar mycket de stora hjärtan, engagemanget, lojaliteten hos våra äggdonatorer som också är fantastiska individer!

Varför kommer äggdonatorer till oss?

Varför kommer äggdonatorer till oss? För närvarande har 9 av våra tidigare äggdonatorer blivit våra medarbetare på heltid — så varför inte fråga dem? Här delar de med dig sina värderingar, orsaker till donationen och egna filosofier!

Äggdonatorer "i kulisserna"

Violetta Tikhomirova, läkare, mor till en son och en dotter. Tidigare äggdonator

Violetta Tikhomirova, läkare, mor till en son och en dotter
Började arbeta hos oss i december 2015 (tidigare äggdonator med 3 äggdonationer 2015-2016)

‘Jag tycker att det viktigaste i livet är att veta hur man ska bli lycklig och känna denna glädje varje dag. Älska ditt liv, le mer och berätta för familjen hur mycket du älskar den.’. Läs mer⤵

Anna Macarova, gruppchef äggdonation, mor till en son och en dotter. Tidigare äggdonator

Anna Macarova, gruppchef äggdonation, mor till en son och en dotter
Blev vår medarbetare i december 2011 (tidigare äggdonator med 3 äggdonationer 2008 - 2010)

 ‘Världen döljer många underbara saker som bara kan ses av vissa". I mitt dagliga arbete blir jag inspirerad och fascinerad av att kunna koppla ihop människor som desperat söker hjälp med dem som gärna sträcker en hjälpande hand över tusen kilometer bort. Läs mer⤵

Ksenia Pukhova, äggdonatorsamordnare, mor till två söner och en dotter. Tidigare äggdonator

Ksenia Pukhova, äggdonatorsamordnare, mor till två söner och en dotter
Gick med i arbetslaget i maj 2016 (tidigare äggdonator med 6 äggdonationer 2014 - 2016)

‘Jag älskar människor! Det viktigaste i mitt liv är att hjälpa andra och att känna mig hjälpsam. Ju mer jag lyckas hjälpa, desto effektivare blir jag – mina resultat fyller på min energi! Jag vill tro att livet runt mig alltid kommer att gå framåt!’ Läs mer⤵

Irina Kuznetsova, medicinsk koordinator, mor till en dotter. Tidigare äggdonator

Irina Kuznetsova, medicinsk koordinator, mor till en dotter
Gick med i arbetslaget i juni 2017 (tidigare äggdonator med 4 äggdonationer 2014 - 2016)

‘Världen runt oss är underbar och fantastisk. Jag tror verkligen att vi måste skapa miraklen i våra liv själva. Jag är så välsignad av att vara en del av gruppen, som gör denna värld lite bättre och lyckligare varje dag.’. Read more⤵

Marina Abdulina, administratör, mor till en son och en dotter. Tidigare äggdonator

Marina Abdulina, administratör, mor till en son och en dotter
Blev medarbetare i april 2015 (tidigare äggdonator med 6 äggdonationer 2013-2015)

‘Dina drömmar förblir drömmar om du inte uppfyller dem’. Läs mer⤵

Ekaterina Yakushina, kontorschef, mor till en dotter. Tidigare äggdonator

Ekaterina Yakushina, kontorschef, mor till en dotter
Med i arbetslaget sedan oktober 2017 (tidigare äggdonator med 1 äggdonation 2016)

‘Tillsammans kan vi uppnå allt! Gränserna finns bara i våra huvuden. Du har alltid möjlighet att stanna, vila och gråta, men du är mycket starkare än du tror’… Läs mer⤵

Taisia Patlatova, medicinsk sekreterare, mor till en son. Tidigare äggdonator

Taisia Patlatova, medicinsk sekreterare, mor till en son
Gick med i arbetslaget i april 2018 (tidigare äggdonator med 3 äggdonationer år 2017)

‘Jag är mamma till en härlig pojke. Han har förändrat mitt liv genom att lägga till en miljon toner och färger i det. Att hjälpa andra känna moderskapets lycka är en stor välsignelse. Som medicinsk sekreterare delar jag era tuffa berättelser med er, jag känner mig som en del av berättelsen och som en person som kan göra en liten insats för främlingar, som ändå känner sig nära - det är otroliga känslor. Jag gråter och skrattar tillsammans med dig’. Läs mer⤵

Alexandra Belyak, administratör, mor till en son. Tidigare äggdonator

Alexandra Belyak, administratör, mor till en son
Gick med i arbetslaget i maj 2018 (tidigare äggdonator med 2 äggdonationer 2017 - 2018)

‘Det finns ingen kraft som kan besegra oss ... Varje gång jag har problem minns jag min mormors ord och allt blir bättre och mina problem försvinner’. Läs mer⤵

Valeria Sergeeva, patientkoordinator, mor till 2 döttrar och en son. Tidigare äggdonator

Valeria Sergeeva, patientkoordinator, mor till 2 döttrar och en son
Gick med i arbetslaget i augusti 2018 (tidigare äggdonator med 5 äggdonationer 2012 - 2018)

‘Det viktigaste i varje kvinnas liv är att använda sin kärlek och sin själ på bästa möjliga sätt. Jag tror att ju mer vänlighet och hjälp jag ger desto lyckligare blir jag’. Läs mer⤵

Hur kommer äggdonatorerna till oss?

Varje dag tar vi emot ansökningar från potentiella äggdonatorer som vill delta i våra äggdonationsprogram. Många hör talas om oss i sociala medier, där vi har specialiserade utbildningsgrupper för dem som vill bli äggdonatorer. Många potentiella äggdonatorer kommer också till oss för att de har hört positiva saker om oss från vänner eller släktingar.

Att ta ställning till för-och nackdelarna med att bli äggdonator tar vanligtvis tid. Vi skickade ett frågeformulär till våra aktiva äggdonatorer och frågade: "Efter att du hört talas om äggdonation, hur lång tid tog det innan du bestämde dig för att bli äggdonator?" För 36 % av de svarande tog det 3-6 månader för beslutet, 22 % tänkte i 6-12 månader och 14 % tänkte i över ett år innan de bestämde sig för att kontakta oss och ansöka om att bli äggdonator. Under den här tiden tänkte de länge först och fick sedan sin mans eller släktingars stöd innan beslutet fattades. Detta gör våra äggdonatorer känslomässigt redo och lätta samarbeta med.

Vi är så glada att få arbeta med genomtänkta, ansvarsfulla och dedikerade äggdonatorer, som förstår betydelsen och komplexiteten i donationen. Donatorernas lojalitet mot donationskonceptet och vår arbetsgrupp är också mycket viktig, och erbjuder våra kunder möjligheten att ha samma donator om de vill skapa ett syskon i framtiden.

Våra äggdonatorer får ekonomisk ersättning för sina donationer. Denna ersättning är ett bra komplement till familjebudgeten, men inte den viktigaste beslutsfaktorn för äggdonation. Det kan gå månader innan en donator väljs av en patient i katalogen över äggdonatorer. De kandidater som drivits till äggdonation av önskan efter snabba pengar kommer inte att kunna uppfylla alla nödvändiga steg för att ingå i vår katalog och kommer snart att försvinna.

Vad våra äggdonatorer huvudsakligen fokuserar på är lusten att hjälpa barnlösa kvinnor att bli mödrar och bli en del av något större. De uppskattar också möjligheten vi erbjuder dem att hålla bra koll på sin egen medicinska hälsa.

I dag har vi mer än 600 friska, välutbildade, engagerade äggdonatorer och mer än 180 äggdonatorer som är redo att donera under den närmaste tiden och inom den tidsram som är lämplig för våra patienter.

Medicinska tester för äggdonatorer

Våra potentiella äggdonatorer har exemplariska resultat från medicinska undersökningar och laboratorietester och idealisk äggreserv. Dessutom testas deras psykiska hälsa och de är emotionellt väl förberedda för det ansvar och engagemang som krävs för äggdonation och att bli äggdonator.

Det är viktigt att veta att vi bara accepterar 10 % av de potentiella kandidaterna, på grund av våra mycket strikta kriterier:

 • Vi gör djupintervjuer med varje kandidat om hälsa, barn, familjemedicinsk historia, utbildning, jobb, intressen, livsvärderingar och orsaker till att bli äggdonator.
 • Vi försöker förstå om den potentiella äggdonatorns familje- och arbetsliv medger att hon blir äggdonator, eftersom deltagande i donationsprogrammet kan ta avsevärd tid och energi.
 • En kandidat träffar tre olika läkare (gynekolog, allmänläkare och psykiater) för att utreda fysisk och psykisk hälsa.
 • Medicinska undersökningar och tester:
  • Allmän hälsohistorik
  • Reproduktiv historik/gynekologi
  • Genetisk historik
  • Ultraljudsundersökning av äggstockar och livmoder (varje månad)
  • Hiv, hepatit B och hepatit C (var tredje månad)
  • Kromosomtest
  • Kliniskt blodprov: Hemoglobin, RBC (röda blodkroppar) och WBC (vita blodkroppar inklusive räkning av deras fraktioner, dvs lymfocyter, neutrofiler, basofiler, eosinofiler) (varje månad)
  • Kliniskt urintest (varje månad)
  • Biokemiskt blodprov (lever- och njurvärden, socker, protein) (varje månad)
  • Blodkoagulering (varje månad)
  • Elektrokardiografi (varje år)
  • Lungröntgen (varje år)
  • Cytologi-smear (varje år)
  • Bakteriologi-smear (varje månad) Smear-test för könssjukdomar (klamydia och andra) (var 6:e månad)

De potentiella äggdonatorer som framgångsrikt går igenom undersökningarna kommer att lämna sina uppgifter till vår katalog över äggdonatorer. Information till äggdonatorns profil i katalogen kommer från djupintervjuer, frågeformuläret som äggdonatorn fyller i samt uppgifter som hon lämnar om sin familjs hälsa och historia. Våra äggdonatorer ger oss också möjlighet till dialog med släktingar.

Stödjande brev från donatorer till patienter och vice versa!

Både patienter och donatorer upplever många nya tankar och känslor före och under äggdonationsprocessen. Denna process är mycket värdefull och känslomässig för båda. Som professionellt team erbjuder vi båda sidor psykologiskt stöd. Fantastiskt nog stöttar även äggdonatorer och patienter varandra utan att ens ha träffats!

Vi lämnar gärna över ett stödjande brev från äggdonatorn till "hennes" patient före embryoöverföringen, och ett tackbrev från patienten till hennes donator efter behandlingen. Dessa fina ord hjälper båda sidor att känna stort personligt stöd och upplyftande, känslan av att vara förknippade på en mycket intim nivå. När du skriver ett tackbrev eller en framgångsberättelse till våra webbplatser fäller många äggdonatorer tårar av lycka och känner sig rörda och inkluderade, eftersom de kan identifiera sig med äggdonatorn i din berättelse.

Många äggdonatorer är otåliga att få veta om deras donation har blivit framgångsrik. Föreställ dig hur länge äggdonationsprocessen har pågått: först lära sig om äggdonation och känna kallelsen att bli äggdonator, sedan diskutera konceptet med sin man/partner, ta det första steget och träffa äggdonationsgruppen, fylla i donatorns "enorma" frågeformulär, klara alla medicinska undersökningar, genomgå stimulansbehandlingen, äggplockning och återhämtningsperioden. Det är en stor belöning för äggdonatorn att äntligen få veta om hon hjälpte en patient att bli förälder.

Givetvis får våra donatorer aldrig några personliga uppgifter om "sina" patienter, och det är inte heller vad de söker. Det är en stor ära och glädje bara att få reda på att en bebis har fötts efter donationen, och om det var en pojke 👦 eller en flicka? 👧. Att veta att en bebis fötts, även på andra sidan världen, ger mycket positiv energi och stöd till våra donatorer. Det är fantastiskt att bokstavligen bli en del av en så stor lycka!

Patienter frågar ofta: "Varför skulle någon donera ägg? Jag har gått igenom flera IVF-försök! Jag kommer ihåg hur svårt det var och hur ledsen jag blev ..." Du kan bli förvånad över att få reda på att äggdonatorer aldrig upplever samma sorg eller frustration som patienter gör, särskilt när de misslyckas att bli gravida. Frustration på grund av misslyckad IVF upplevs bara av 10 %. Situationen upplevs som frustrerande av 90 % av patienterna - på grund av den långa historien av att försöka få barn.

Donatorer försöker inte bli gravida, de har redan friska barn och vill dela sin lycka med dig! De skickar en fantastisk gåva och förändrar livet för en annan människa och tycker om att vara givare. Det är därför de upplever äggdonationsprocessen så mycket lättare än patienterna gör.

En patient och en äggdonator uppfattar ett IVF-förfarande på olika sätt beroende på skillnad i deras reproduktiva historik och aktuella livssituationer. Under stimuleringsprocessen ser vi leende, inspirerade ansikten hos våra äggdonatorer. Intressant nog har de olika känslor, men samma mål - en bebis! Ditt barn! Och de frågar oss samma frågor som du gör: "Vad kan jag göra för att mina ägg ska hålla bättre kvalitet? Vilka vitaminer ska jag äta? Skadar jag äggen om jag dricker ett glas vin?

Vi etablerar ett långsiktigt förhållande mellan våra äggdonatorer och arbetslaget. För närvarande har vi många äggdonatorer som kom till oss för första gången i början av 2000-talet, medan de bara hade ett barn. De har donerat en eller två gånger, sedan fött ett eller två ytterligare barn och har därefter kommit tillbaka och donerat igen. Detta långsiktiga förhållande grundas på förtroende och ömsesidig respekt mellan donatorn och arbetslaget, och gör det möjligt för patienten att skapa en genetisk bror eller syster till det första barnet i framtiden.

 • Vi ber dig att uppge ditt födelsedatum för mer exakt medicinsk rådgivning
 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
All Posts