Monikas berättelse

Monikas berättelse

Kära Olga, Äntligen har jag lite ledig tid under en hektisk period. Jag vill skriva lite om mina erfarenheter från din klinik i Sankt Petersburg och dagarna där. Redan innan resan var jag väldigt tacksam för alla tips jag fått om hotell, en resebyrå som kunde hjälpa till med visum osv. Så fram till min resa gick allt riktigt smidigt, även att få ledigt från jobbet. 😊

När jag kom fram sent på kvällen (0:35), trött efter arbetsdagen, var det väldigt trevligt att se mitt namn på en skylt då jag kom ut från flygplatsen, i stället för att själv försöka hitta en taxi eller ett tåg. Taxichauffören var väldigt snäll, hjälpte till med mitt bagage och visade mig några delar av Sankt Petersburg på vägen. Jag fick en stark "hemmakänsla" när jag åkte förbi Stalin-byggnaderna, eftersom jag kommer från Tjeckien – staden Havirov som byggdes med rysk arkitektur. Jag bodde i liknande lägenheter med mina föräldrar. Jag var väldigt glad att taxichauffören redan den natten visade mig huvudvägen till centrum, och kanske viktigast av allt (han upprepade det 3 gånger 😊) – hur jag skulle ta mig till kliniken på morgonen, utan att jag ens frågat om det. Det var kanske en liten sak, men för mig var det stort, för jag var nervös över att inte hitta dit på morgonen. På så sätt kunde jag lägga mig och sova direkt i lugn och ro. Jag var hänförd över Hotel Eliseevskiy (vill nämna att det ligger närmare kliniken än det står i pappret från er) som ligger vid Fontanka-floden, rekommenderar det till alla som besöker Sankt Petersburg.

Det var en fin morgon, vägen till kliniken var enkel och kort, och jag blev glad över att få reda på att du varit så smart att du placerat oss 6 damer som var i samma situation med embryoöverföring i väntrummet tillsammans. Som den ganska öppna person jag är inledde jag snart en konversation. Efter ett tag kände vi oss alla glada över att vi var inplanerade ungefär samtidigt och skapade en liten intim grupp, där vi kunde stötta varandra i oro och glädje om vi behövde det. Vi var alla överens om att träffas senare för stadsrundturen och utbyta kontakter, och jag är mycket glad för det.

Stadsrundturen var jättefin och lugnande efter en ganska intensiv dag med mycket ny information – trevligt att vi kunde få åka! Guiden gav oss många bra tips på vad vi kunde se under vår vistelse med förståelse för att sightseeing inte var vårt huvudmål här. Jag använde några av dessa tips och var väldigt glad över att hinna ta en båttur före embryoöverföringen, eftersom vädret var otroligt fint och jag behövde en lugn stund. För mig personligen var det viktigt att få en så vacker upplevelse som möjligt, eftersom vi pratar om att skapa en ny bebis här 😊

Jag har antagligen sagt det många gånger, men alla i personalen på kliniken var mycket trevliga, och som jag menar trevliga från hjärtat. De såg och lyssnade på mig och all oro som jag hade. De förklarade tålmodigt varje detalj, om jag behövde det. 😊En säker plats att vara på. Kliniken är verkligen ett vackert ställe fullt av bra vibbar, så nu väntar jag på de positiva resultaten som förhoppningsvis kommer. 😊Embryoöverföringen gjordes med stor omsorg och kärlek, givetvis tillsammans med hög professionalitet. Jag älskade att få vara i ett tyst rum före behandlingen, där jag kunde be och meditera lite.

En av de saker som förvånade mig under min resa, då jag träffade personalen på din klinik, var att dina specialister är så öppna för alla de senaste koncepten och rönen. Jag kunde tala med en psykolog om transpersonell psykologi, och när jag nämnde för doktorn att jag trodde jag blivit av med en oväntad cysta med hjälp av psykosomatisk medicin (rätt nya tankar) på bara några dagar hade hon inga problem att acceptera det. I slutet var vi båda glada över att cystan var borta. 😊Det kändes så trevligt och säkert att prata med henne.

När vi damer som hade embryoöverföring samma eftermiddag och utbytte kontakter åt middag tillsammans senast hade alla (jag tror 3) nya "bebisar" i magarna, det var magiskt. En av damerna hade redan en vacker dotter som hon fått med hjälp av din klinik, så vi kunde ställa många frågor och hon delade gärna med sig av erfarenheterna. Hon gav oss lite utbildning kring säker mat redan vid middagsbordet, vilket också var mycket bra.

Trots att jag var färdig med alla procedurer ville jag återvända till kliniken bara för att säga hejdå och jag var så glad över att äntligen få träffa min koordinator Valeria. Det var ett starkt ögonblick för mig, hon är som en ängel. Vi kramades och hade en trevlig pratstund. Nu, varje gång jag oroar mig under min väntan, minns jag vår kram och de önskningar som hon viskade i mitt öra.

Vägen tillbaka hem var trevlig och lugn, en annan taxichaufför gav mig en rundtur på vägen till flygplatsen. Han kunde bara tala ryska, men jag tyckte om det eftersom han talade långsamt så jag kunde förstå allt och hade möjlighet att träna min bortglömda ryska. Det var lustigt att tänka på att det var i Sankt Petersburg som jag för första gången i mitt liv fick möjlighet att träna det språk jag lärde mig i skolan under 8 år! Och som jag sa till dig så hade jag alltid drömt om att se Sankt Petersburg, men trodde inte att det skulle bli på det här sättet. Jag är ganska säker på att jag kommer tillbaka som turist en dag, jag kände ett starkt band till den här staden.

Jag blev förvånad över att det gick så smidigt att ta läkemedel genom tullen, jag hade allt i mitt handbagage och det var inget problem. Flyget var bra och jag kom tillbaka med en positiv erfarenhet.

Slutligen, efter en hektisk vecka på jobbet, kunde jag inte stå emot utan gjorde graviditetstestet dagen innan jag skulle göra det hos doktorn. Och hemtestet var positivt! Jag är så tacksam och ber för att allt ska gå bra under de kommande dagarna, veckorna och månaderna. 😊

Stort tack från hela mitt hjärta! Du är i mina ögon en god kombination av ängel, professionell och otroligt stark kvinna som bringar lycka till många. Hoppas att vi ses snart på seminariet i Oslo.