Efter en 20 års lång fertilitetsresa är jag äntligen mamma åt två barn, detta genom äggdonation!

Efter en 20 års lång fertilitetsresa är jag äntligen mamma åt två barn, detta genom äggdonation!

Jag är oerhört tacksam för att jag äntligen lyckades nå mitt livslånga mål; att ha min egen familj, mina egna barn. Min resa började för många år sedan, när jag diagnostiserades med blockerade äggledare. Detta tvingade mig att göra IVF, om jag någonsin ville se ett positivt graviditetstest.

Efter ett antal misslyckade IVF-försök, både i Norge och i Danmark, frågade en norsk läkare mig följande: "Vill du bli mamma?" Jag tyckte att det var en väldigt konstig fråga då hon hade hjälpt mig med flera IVF-försök. Lite förvirrad sa jag: "Ja, så klart!". Läkaren förklarade då att varför vi inte lyckades var på grund av åldern på mina ägg. Hon föreslog att jag borde undersöka äggdonation. Jag hade aldrig hört talas om äggdonation så jag sökte på nätet och hittade massor av information. Jag gick med i ett fertilitetsforum och där fann jag ytterligare information om kliniker som erbjöd denna behandling. Efter att ha gjort en grundlig forskning, där mitt huvudfokus var på framgångsgraden, hittade jag Dr. Olga i St. Petersburg. Min erfarenhet av hennes team i St. Petersburg har alltid varit helt fantastiskt. Jag är nu snart 50 år med en liten pojke under 3 år och en flicka som snart börjar skola. Mina drömmar har blivit sanna! Jag kommer för alltid att vara tacksam åt Dr. Olga och hennes magiska team i St. Petersburg!

Idag är jag i nära kontakt och god vän med flera andra mammor som också har uppnått sina drömmar genom äggdonation. De har fantastiska, vackra och lyckliga barn! Ibland får jag frågan: "Känner du dig ibland annorlunda mot dina barn eftersom de inte delar ditt DNA?". Jag svarar att jag verkligen inte kan säga, eftersom jag inte har varit mamma till något barn som har mitt DNA. Jag har dock burit dem i min mage, min kropp har byggt dem från ett fåtal celler till ett barn, och jag har fött och ammat dem. Jag har tagit hand om dem när de har varit sjuka, och delat deras glädje när de lekt! De donerade äggen är varken en definition av mina barn, vårt förhållande, eller moderskapet. Jag ser verkligen ingen skillnad mellan mig och andra mammor med barn i samma ålder. Älskar jag mina barn? JA!!! — till månen och tillbaka!"

Kari @kariannesellevoll