Dina tårar är symbol för din önskan om ett barn, även om det är genom äggdonation!

Dina tårar är symbol för din önskan om ett barn, även om det är genom äggdonation!

Jag har just pratat med en kvinna som grät, vi talade om hennes sorg. Hon sörjde över att inte kunna använda sina egna ägg i fertilitetsbehandlingen. Hon är 44 år gammal och läkarna har sagt till henne att det är för sent att använda hennes egna ägg, eftersom kvaliteten på äggen inte är tillräckligt bra. Hon överväger nu att få barn med hjälp av äggdonation. En bebis genom äggdonation är inte hennes första val, men hon är glad över att hon fortfarande har ett alternativ som kommer att leda till ett mycket önskat barn.

Vill du prata med andra patienter, som blivit mammor genom äggdonation och som tidigare upplevde samma känslor som du gör nu? Vill du att de delar med sig till dig av sina berättelser och hur de känner idag?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig med kontaktuppgifter till patienter som är villiga att prata med dig.

Få kontakt med andra som blivit föräldrar genom äggdonation

Det är svårt när vi inte har möjlighet att trycka på "upprepa-knappen". Det är tufft att möta verkligheten och det kan vara känslomässigt svårt att välja plan B – ett barn genom äggdonation.

Ett barnprojekt är det mest känslomässiga projektet man kan sätta igång, eftersom det handlar om ett barns existens.

Modersinstinkten är så stark, så att kalla den för en känsla eller en tanke är inte nog – modersinstinkten är starkare än så! Denna instinkt måste följas och när det tar längre tid än väntat blir det känslomässigt hårt, vi känner oss ledsna och sörjer. Som rådgivare tycker jag att det är väldigt normalt!

Kvinnan jag talade med definierade sig själv som deprimerad, det var ingen läkares diagnos, men det var så hon kände.

När hon grät tittade jag på henne och sa:

När jag ser på dig ser jag inte en deprimerad kvinna, dina tårar är symbol för din önskan om ett barn. Dina tårar berättar hur viktigt det är för dig att bli mor. Du är inte deprimerad, du sörjer. Du sörjer på grund av den situation du befinner dig i – att inte att kunna använda dina egna ägg, utan behöver äggdonation för att skapa ditt eget barn. Din personlighet kommer inte att ändras; du behöver bara en paus från den bästa versionen av dig själv, eftersom du är i en stressig situation! Du måste vara medveten om vilka ord du använder för att definiera din känslomässiga situation. Är du orolig, stressad, ledsen, otålig, spänd, eller är du verkligen deprimerad?

Dina tårar kan vara till stor hjälp och jag ska berätta varför:

  1. De hjälper dig att bearbeta dina känslor under fertilitetsbehandlingen
  2. De hjälper dig att hålla kontakt med dina känslor
  3. De kommunicerar och visar människor runt omkring dig hur starkt du vill ha ett barn och att du är i behov av stöd
  4. De motiverar dig att fortsätta med fertilitetsbehandlingen och undersöka alternativet att få barn genom äggdonation
  5. Tårar är symbol för önskan om ett barn, inte att du är en deprimerad kvinna

Kvinnan grät ännu mer och sa att hon kände sig lättad – hon kände lättnad eftersom jag fick henne att känna sig normal. Hon sa att hon skulle sluta säga till sig själv och människor runt omkring henne att hon var deprimerad.

Hon torkade bort en tår och sa:

Du har rätt, mina tårar är symbol för min önskan om ett barn

Tone Bråten
 

Vill du prata om din situation med oss?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig och försöker hjälpa till.

Få råd om din situation