Du behöver inte svar på alla frågor som du har innan ditt barn föds med hjälp av donerade ägg!

Du behöver inte svar på alla frågor som du har innan ditt barn föds med hjälp av donerade ägg!

Jag känner redan till många av de frågor som du kommer att ha innan du väljer äggdonation, och jag vet också att det inte är nödvändigt att ha svar på varje fråga just nu. Det beror på att du kommer att förändras, samhället kommer att ändras och du känner ännu inte ditt framtida barn.

När du överväger att välja äggdonation söker du information. Informationen ger trygghet och det i sin tur leder till inre lugn. Vi söker alla känslan av inre ro och vill känna att vi tar rätt beslut. Vi är rädda för att ångra oss och känna att vi inte gjort det bästa för vårt framtida barn.

När det gäller äggdonation vill vi fatta beslut som är de bästa för vårt framtida barn.

Det här är några av de frågor som behöver besvaras:

  • Ska jag berätta eller inte för mitt barn om äggdonatorn och hennes bidrag till mitt barns tillblivande?
  • Kommer det att skapa avstånd mellan oss om jag berättar för mitt barn om vår äggdonationsprocess?
  • Hur blir det att vara barn skapat ur ett donatorägg?

Skulle du vilja prata med våra äggdonationspatienter, som haft samma frågor som du? Vill du att de ska berätta om sina svar, som de har funnit nu efter att ha blivit mammor genom äggdonation?

Vänligen lägg ett par minuter på att fylla i formuläret så återkommer vi till dig med kontaktuppgifter till våra patienter som gärna pratar med dig.

Få kontakt med äggdonationsföräldrar

Dessa frågor är inte så enkla att besvara eftersom svaren finns i framtiden. Vi har ingen aning om vad framtiden kommer att bära med sig, allt vi känner till är det som är här och nu. Ändå har vi behov av att få svar på denna sorts frågor innan vi ens blir gravida!

Som jag se det. Det är svårt att förutse exakt vad det rätta beslutet är innan en graviditet med donatorägg påbörjas och det är för att:

  • Barnets personlighet kommer att påverka ditt beslut om du ska berätta eller inte att han/hon är "barn från donatorägg". Jag har mött par som hade bestämt sig för att berätta för sitt barn om behandlingen med äggdonation, men när de lärt känna barnet kände de annorlunda. De kände till 100 procent att barnet var deras och att barnet var för känsligt för att kunna hantera informationen om att vara en ”bebis från donerade ägg”. Jag har också stött på det omvända. Föräldrar som hade bestämt sig för inte att berätta för sitt barn om äggdonationen, men när de lärt känna barnet upplevde de att de bar på en hemlighet och att barnet skulle kunna hantera informationen positivt. Vår attityd och förmåga att berätta för barnet tillsammans med barnets personlighet kommer att påverka barnets reaktion.
  • Hur kommer det att kännas att vara "barn från donatorägg"? Så mycket vet vi att tiderna förändras. Behandling med äggdonation blir mer och mer normalt och mindre tabu. Det betyder att vara "bebis från donatorägg" kommer att bli mer och mer normalt. När ditt barn växer upp kommer känslorna kring att vara "barn från donatorägg" att påverkas av den tid han eller hon lever i, så det är inte enkelt att veta exakt hur barnet kommer att känna.

Förstår du?

Det är inte nödvändigt att ha svar på alla dina frågor innan behandlingen med äggdonation påbörjas. Du behöver bara lita på att ditt beslut i dag är det rätta, just nu. Tiderna kommer att förändras och du kommer att ändras, så den enda möjligheten du har är att fatta beslut som känns rätt för dig och ditt framtida barn i dag. Du vet inte vad framtiden kommer att bära med sig och du kan inte kontrollera det.

Jag vet att ditt beslut kommer från energin i din naturliga modersinstinkt. Så jag vet att dina beslut grundar sig i kärlek till och omvårdnad om ditt framtida barn! Det borde ge dig inre frid; lugn i att fatta de bästa besluten i dag  som är tillräckligt bra!

Tone Bråten
 

Vill du prata om din situation med oss?

Vänligen lägg ett par minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig och försöker hjälpa.

Få råd om din situation

Boken​ om Lily

Boken om Lily från andra sidan regnbågen kan hjälpa dig att berätta för ditt barn om hans/hennes tillblivelse genom äggdonation.

Lily är fem år gammal — hon kommer från andra sidan regnbågen. Ett sagoland där allt är magiskt och glödande och alla mirakel kan inträffa. Lily är ett mirakel – och det kommer hon att förbli. Detta är berättelsen om hur Lilys mamma och pappa reste långt, långt bort till det speciella landet för att finna det magiska ägg som skulle ge dem barnet de önskade mer än något annat i världen.

Vill du höra historien?