En mammas brev till barnet som växer i hennes mage efter en behandling med äggdonation

En mammas brev till barnet som växer i hennes mage efter en behandling med äggdonation

Jag hade ett möte med en mycket lycklig kvinna i förra veckan. Hon berättade att hon var gravid i 8:e månaden efter en behandling med äggdonation. Hon har en son som är 3 år gammal och snart kommer han att få en syster.

Jag har pratat med den här kvinnan tidigare, innan hon blev gravid genom äggdonation, och hon ställde då massor av frågor om etiken kring äggdonation. Kvinnan var rädd för att det skulle bli svårt för henne att knyta an till ett barn som inte var hennes genetiskt.

Vill du prata med andra som blivit mammor genom äggdonation och som oroade sig för samma saker som du?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig med kontaktuppgifter till patienter som är villiga att prata med dig.

Få kontakt med andra patienter med äggdonation

Det är en fråga som jag ofta pratar om med patienter som planerar att ta hjälp av äggdonation. När en patient blir gravid efter en behandling med äggdonation behöver de plötsligt ändra sin attityd. De behöver tid för att verkligen förstå och tro på att de är gravida. De behöver tid att bearbeta sina tankar och känslor som hör samman med de etiska aspekterna av att vara gravid genom äggdonation, de behöver tid och hjälp för att sluta vara rädda för att förlora sitt barn.

Hur lång tid tar det då innan man börjar känna sig mer positiv, glad och får en bindning till sitt barn efter behandling med äggdonation?

Jag kan se att dessa mirakel händer när kvinnans mage börjar växa och hon känner barnet i sig. Då blir kvinnan lugnare, gladare och mer övertygad om att hon faktiskt är gravid, och att hon redan har en bindning till sitt ofödda barn!

Kvinnan jag talade med i förra veckan var inte rädd längre – hon var glad och berättade om hur hon kände för barnet som växer inuti henne och att det är hennes barn, ingen annans!

Jag frågade om hon kunde skriva några rader till mig om hur hon upplevde sin graviditet, och hon sa att hon gärna ville göra det för att hjälpa andra kvinnor som är rädda för att bli gravida genom äggdonation. Kvinnan berättade att hon skrev brev till sitt ofödda barn, och därför ville skriva även till mig i form av ett brev.

Här kan du läsa hennes brev:

Kära dotter

Du är ett väldigt efterlängtat barn.

Vi åkte till Sankt Petersburg och lånade ett magiskt ägg.

Sankt Petersburg var en speciell erfarenhet! Vi hade semester och under tiden gjorde vi dig av ett magiskt ägg och sperman från din pappa. Du fördes in i min mage så att jag kunde ta hand om dig och ge dig massor av kärlek. Många gånger har jag funderat på om jag kommer att kunna ge dig lika mycket kärlek som jag ger till din bror. Jag älskar honom så mycket; hela vägen till månen och tillbaka! Jag älskar nu dig precis lika mycket och min kärlek till dig växer för varje dag som går.

De första tre månaderna av graviditeten var jag rädd för att förlora dig, och jag letade varje dag efter tecken på att jag verkligen var gravid. Bara din far, tre goda vänner och jag visste om hur du kommit till och placerats i min mage. Jag ville berätta för hela världen att du växte inuti mig, men vi ville vänta tills vi var säkra på att de kritiska månaderna var över.
Det var en lättnad att till slut berätta för din bror om dig, han var så glad över att du växte inuti min mage och han ser väldigt mycket fram emot bli din storebror. Våra vänner och familjer var också mycket glada när vi slutligen berättade för dem om dig!

Jag har haft en underbar graviditet, men innan dess och innan jag kände dig inuti min mage var jag rädd för att inte kunna knyta an till dig. Lyckligtvis knöt jag an till dig väldigt fort, det hände när jag kände dig inuti min mage för första gången! Jag kände bubblor av lycka i magen. Snart kände jag också hur du rörde dig, hickade och sparkade. Ju mer jag kände dig inuti mig, desto starkare växte min kärlek till dig – du är en del av mig!

När jag simmar rör du dig.
När jag gråter hoppar du runt.
När jag lägger mig ner för att vila hoppar du runt inuti min mage.
Min kärlek till dig växer fortfarande.

Nu är det bara 2 månader kvar tills du är här med din familj och vi ser väldigt mycket fram emot att få träffa dig!

Från din mamma som älskar dig!!

Kvinna, 44 år, från Danmark

Jag hoppas att detta brev kommer att hjälpa patienter att hantera den etiska och känslomässiga delen av behandlingen med äggdonation under de första månaderna av graviditeten.

Vi måste lita på vår modersinstinkt och att känslorna för vårt barn kommer att utvecklas även om vi behöver lite hjälp från ett magiskt ägg 🙂

Tone Bråten
 

Vill du prata med andra som blivit mammor genom äggdonation och som oroade sig för samma saker som du? Vill du veta hur de känner nu då de blivit mammor genom äggdonation?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig med kontaktuppgifter till patienter som är villiga att prata med dig.

Få kontakt med andra som blivit föräldrar genom äggdonation

Boken ”Lilly från andra sidan regnbågen” kan hjälpa dig att berätta för ditt barn om hur han eller hon blev till genom äggdonation

Lily är fem år – hon kom från andra sidan regnbågen. Ett sagoland där allt är magiskt och skimrande och alla mirakel kan hända. Lily är ett mirakel – och det kommer hon att förbli. Det här är berättelsen om hur Lilys mamma och pappa reste långt, långt bort till det där speciella landet för att hitta det magiska ägg som skulle ge dem barnet de önskade mer än något annat i världen. Vill du höra historien?