När ditt inre längtar efter ett barn genom embryodonation

När ditt inre längtar efter ett barn genom embryodonation

Ibland är vår inre röst och vårt sinne oense, vilket händer många av mina patienter.

Jag pratade med en härlig patient igår som berättade att hennes inre röst sa till henne att hon inte var färdig med att få barn och att hennes familj inte var fullständig. Hennes sinne och sunda förnuft sa till henne att det var nog med två barn, hon visste också att det skulle vara känslomässigt svårt för henne, det var även en fråga om ekonomi och hon behövde också övertyga sin man om hon bestämde sig för att få ytterligare ett barn genom embryodonation; denna behandling som redan gett henne två mirakel i livet.

Ett par hade försökt att bli gravida i 9 år, men hade fått ge upp försöken att få barn med den egna arvsmassan och därför valt att använda embryoadoption. Modersinstinkten och önskan om ett barn var starkare än deras oro för etik och genetik. Kvinnan blev gravid på första försöket och berättade hur glad hon kände sig och att det verkligen var ett mirakel att slutligen bli mamma. Ett år efter att hon fått sitt första barn ville hon påbörja ännu en fertilitetsbehandling, för att få ett syskon till sin son.

Hon blev återigen gravid på första försöket med embryoadoption, så hennes erfarenhet av embryoadoption var enbart positiva. Efter att hon fått sitt andra barn började hon känna längtan och önskan om ett tredje barn, eftersom hon fortfarande inte kände dig "fullständig". Det var då hon började tänka "vad är fel med mig"?

Nu klandrar hon sig själv för att inte vara nöjd, hon tänker att hon borde känna annorlunda! Hon har inget att klaga på, försöker övertyga sig själv om att det räcker med två barn och att hennes inre röst har fel.

Jag vet varför hennes inre frid störs, det är för att hennes inre röst och sinne inte är överens. De är inte i balans och vilket ska hon då följa? Hennes sinne och sunda förnuft, eller den inre rösten?

Vill du prata med andra patienter som har eller har haft samma känslor som du?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig med kontaktuppgifter till patienter som är villiga att prata med dig.

Få kontakt med andra patienter

Min erfarenhet som rådgivare:

  • När du försöker tvinga dig att tänka och känna på ett speciellt sätt hamnar du i strid med dig själv.
  • När du inte respekterar och accepterar din inre röst känner du att du inte lever i fred, eftersom din inre ro blir störd.
  • Ibland kan det vara svårt att följa din inre röst och göra det som du känner är rätt, särskilt om det har negativa konsekvenser för människor omkring dig.
  • Rädsla kan hindra oss från att följa vår inre röst.
  • Vi är uppfostrade till att respektera och vara snälla mot alla andra omkring oss, men det viktigaste är att respektera dig själv, så det krävs stort mod för att följa din inre röst.
  •  Om du respekterar dig själv så kommer andra att följa efter.

Hon grät när jag frågade om hennes inre röst, men inte för att hon var ledsen, utan för att hon kände sig glad. Glad över att äntligen förstå sig själv och för att jag förstod henne.

Hon kände att hon hade så mycket kärlek att ge till ännu ett barn och att hon i hela sitt liv hade drömt om en stor familj. Hon visste att det fanns risker och att hon kanske inte skulle bli gravid efter den nya behandlingen med embryoadoption, men hon skulle åtminstone veta sedan att hon hade försökt. Hon skulle veta att hon respekterat sina egna önskningar och drömmar.

Hon sa:

Nu är min inre röst och sinnet överens om att jag ska göra ytterligare ett försök med embryoadoption och att jag kommer att försöka skapa mitt sista mirakel, mitt tredje barn, och jag vet att jag kommer att känna inre frid efter det. Tack för hjälpen!

Jag önskar henne lycka till!
Tone Bråten
 

Vill du prata om din situation med oss?

Lägg i så fall två minuter på att fylla i formuläret, så återkommer vi till dig och försöker hjälpa till.

Få råd om din situation