Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Livsmedel som kommer att öka din fertilitet
  1. Lax
  2. Avokado
  3. Ägg
  4. Morot
  5. Chia frön
  6. Betor
  7. Valnötter
  8. Quinoa
  9. Spinnach och Kale
  10. Granatäpple

1. Lax

Lax. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Lax är en mycket bra källa till protein och det har också många näringsämnen som är viktiga för din fertilitet. Fet fisk som lax är en mycket bra källa till omega-3 och omega-3 har dokumenterat antiinflammatorisk effekt på kroppen. Lax innehåller också mycket vitamin D. Forskning visar att optimala nivåer av omega-3 och vitamin D är mycket viktiga för fertilitet.

2. Avokado

Avokado. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Avokado är full av vitaminer, mineraler, fettsyror, fibrer och proteiner. Det är en utmärkt källa till vitamin E, vilket är mycket viktigt för kvaliteten på endometrium i livmodern. Avokado är också en mycket bra källa till folsyra.

3. Ägg

Eggs. Foods that will boost your fertility

Ägg är bland de näringsrika livsmedel som vi kan äta. Den innehåller faktiskt alla vitaminer, förutom vitamin C. De innehåller också mycket mineraler, hälsosam fett och proteiner av mycket god kvalitet. Ägg är också rik på kaolin och studier visar att kaolin är en viktig effekt på fostrets utveckling. Tänk på det fantastiska faktumet att alla näringsämnen som behövs för att en cell ska bli en kyckling är allt inne i ägget!

4. Morot

Morot. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Morot är en näringsrik grönsak full av vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer som kan öka din fertilitet. Morot är rik på betakaroten, som är känd för att öka produktionen av hormonprogesteron. Progesteron är viktigt för att embryot ska kunna implantera i livmodern. Betakaroten förbättrar även spermiernas kvalitet, både volymen och motiliteten.

5. Chia frön

Chia frön. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Chia frön kallas "Inkaerna guld", precis på grund av dessa frön underbara egenskaper och näringsinnehåll. Fröerna innehåller mycket fiber, omega-3, kompletta fettsyror och vissa proteiner. De är också mycket rika på vitamin B, kalcium, magnesium, zink, selen och järn, som är alla mycket viktiga näringsämnen för fertiliteten.

6. Betor

Betor. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Betor är rika på nitrat och de är kända för att öka blodcirkulationen. Betor används ofta av idrottare, precis på grund av detta. Vi rekommenderar alla kvinnor som försöker bli gravid för att äta färska rödbetor i sallader, att baka dem i ugnen och att dricka mycket som en råbietjuice. Detta kommer att öka livmoderns blodcirkulation. Rötter är också en mycket bra källa till antioxidant resveratrol, vilket är känt för att öka fertiliteten.

7. Valnötter

Valnötter. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Valnötter är bland de näringsrika livsmedel som finns i naturen. De är fulla av goda näringsämnen som är bra för våra hormoner. De är en fantastisk bra källa till omega-3, omättade fetter och proteiner. Dessa nötter innehåller också mycket vitamin E och antioxidanter som skyddar spermierna och äggcellerna mot skador. Valnötter har visat i studier för att öka spermkvaliteten. En handfull av dessa nötter rekommenderas dagligen.

8. Quinoa

Quinoa. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Detta frö är väldigt rikt på näringsämnen. Den har alla proteiner, den är fri från gluten och den har mycket vitaminer, mineraler, fettsyror och fibrer. Quinoa är ett superutbyte för andra kolhydratrika livsmedel som potatis, ris och bröd. Quinoa har ett mycket högre proteininnehåll och är bra att äta tillsammans med bönor, linser och ärter. Det har visats att intaget av vegetabiliska proteinkällor är mycket fördelaktigt när man försöker bli gravid!

9. Spinnach och Kale

Spinnach och Kale. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Spenat och kale är båda mycket rika på många näringsämnen. De är fulla av vitamin C, Kalcium, Betakaroten och Järn. Dessa mycket gröna bladgrönsaker är också rik på viktiga antioxidanter, vilket saktar åldringsprocessen i cellerna, även ägg och spermier! Spenat och kale är faktiskt bevisat att förebygga och reparera cellskador!

10. Granatäpple

Granatäpple. Livsmedel som kommer att öka din fertilitet

Granatäpple är rik på många olika och viktiga näringsämnen, såsom vitamin C, vitamin-K, folsyra och många andra vitaminer och mineraler. Denna frukt har visats ha anti-aging effekt och den är hälsosam för hjärtat och för den allmänna blodcirkulationen i kroppen. Granatäpple har också en anti-inflammatorisk effekt i kroppen. I öst är denna frukt känd som en symbol för fertilitet. Det är klokt att dricka saften av denna frukt, eftersom det kan vara lite svårt att äta och tugga tillräckligt med det.