Vem är chefen i ditt liv?

Vem är chefen i ditt liv?

Är du chef i ditt eget liv?
Är ditt ofödda barn redan chef över ditt liv?
Är IVF-behandlingen chefen i ditt liv?
Har du blivit en passagerare i ditt liv?

Många kvinnor som jag träffat på mitt kontor lider av samma problem: de känner att deras liv har satts i vänteläge och att de inte har mer energi. De är trötta efter flera misslyckade försök, de känner sig frustrerade och de vet inte vad de ska göra för att få tillbaka sin energi.

Deras mål är att äntligen bli gravida och bli mödrar, men väntetiden, osäkerheten och oförutsägbarheten i situationen de befinner sig i gör dem trötta. De känner att de inte längre har kontroll över sina egna liv och att de på något sätt anser att de är offer i situationen. Behandlingen tar mycket energi och om de har ett ansträngande jobb känner de sig snart trötta och utan energi. Arbetet och behandlingen styr plötsligt deras liv, de känner att de har tappat kontrollen!

Vi kontrollerar inte fertilitetsbehandlingen. Det enda vi kan göra är vad läkaren säger att vi ska göra. Vi måste lita på kliniken och vara övertygade om att den alltid kommer att göra sitt bästa för att få oss gravida.

Vi kontrollerar inte det embryo som överförs, hur embryot kommer att utvecklas är upp till naturen, ödet eller Gud – beroende på vad du tror på.

Vad du kontrollerar är:

  • Vem du tillbringar tid med, så att du kan se till att det är människor som kommer att ge dig energi.
  • Dina aktiviteter.
  • Ditt sociala liv och dina hobbyer.

Du bestämmer vad du ska göra i ditt liv, du är chefen!

Du kan aldrig vara chef över behandlingen med äggdonation eller embryodonation, så varför börjar du inte med att vara chef över ditt eget liv, de delar du kan styra och de delar som ger dig energi?

Varför lägger du inte tid på att fokusera på den kontrollerbara delen av ditt liv? Varför inte investera i den här tiden och försöka ge dig själv den energi du behöver innan du blir mamma?

När vi har det svårt slutar vi ofta med aktiviteter som vi normalt älskar. Om du gillar att träna, resa, spendera tid med människor som förstår dig – fortsätt att göra det! Gör vad som helst som ger dig energi – du blir inte mer gravid genom att bara fokusera på behandlingen! Så börja med att ta tillbaka kontrollen i ditt liv och bli chefen!

Jag vet att barnet är ditt mål, men om du inte kan styra den delen varför inte ge dig ett nytt mål medan du väntar på ditt barn? Varför inte koncentrera dig på fredens mål och glädjestunder, och låta aktiviteter, hobbyer och människor runt omkring hjälpa dig att nå detta nya mål.

Sluta vara en passagerare i ditt eget liv – du är chefen!

Tone Bråten